Férfiak, vigyázat! Ma a tesztoszteronról lesz szó!

Tudja, hogy mire jó a tesztoszteron? Igaz, hogy a hormon megnöveli az izmokat és a potenciát?

A tesztoszteronról szóló 3 legnagyobb mítosz:

1. A tesztoszteron teszi a férfit agresszívebbé.
Hamis – Mindig úgy gondolják, hogy az agresszív és kötekedő férfiaknál a tesztoszteron szint tipikusan magasabb.

Valójában az is igaz, hogy a kihívást jelentő helyzetekben a férfiaknak magasabb a tesztoszteronszintje. Ugyanakkor a hormon a legmagasabb koncentrációjú helyzetekben is meredeken emelkedik, és ezáltal élesíti az érzékeket. Például, ha sakkozol – kevésbé vagy agresszív, ugye?

2. A tesztoszteron növeli az izmokat.
Igaz – A hormonnak van egy anabolikus, azaz izomépítő hatása is. Ennek ellenére nem szabad „kiegészítőkkel” növelni tesztoszteron szintjét. Ha intenzívebben veszi fel a test a kiegészítők által bevitt hormonokat, ez aktiválja a test egyensúlyi mechanizmusát, és a test saját tesztoszteron-termelését csökkenti. Sokkal jobb, ha ezt a szexuális hormont természetes módszerrel növeljük.

3. A tesztoszteron tiszta férfi hormon.
Hamis – Mint a férfiak, úgy a nők szervezete is termeli ezt a hormont, és ugyanazokat a viselkedési mintákat eredményezik mindkét nemnél, vagyis ugyanazon körülmények között szabadulnak fel. Az egyetlen különbség az, hogy a mennyiség a férfiaknál 10-20-szorosa, mint a nőknél. Egy másik különbség: a tesztoszteron a férfiak nemi hormonjaként működik, többnyire a herékben termelődik és felelős a spermatermelésért és a libidóért is.

Hogyan lehet természetesen növelni a tesztoszteront?

Jó alvás, intenzív edzések és napfény. Ez a tökéletes recept a tesztoszteron szintjének természetes növelésére. Az ilyen életmódnak számos pozitív hatása van a testre és a mentális erődre, ami biztosan jót tesz!

Dr. Beleni Andrea

https://parameter.sk/ferfiak-vigyazat-ma-tesztoszteronrol-lesz-szo