Miért írna az orvos?

Miért írna az orvos? Nem tudom. Miért szeretnék én írni? Mert praktikus információkat szeretnék továbbadni hogy könnyebb legyen a küzdelem a betegséggel.
Az az ötlet, hogy elkezdjek írni egy Blogra úgy jött 2022.01.05-én jót beszélgettem egy ismerősömmel. Meséltem neki, hogy írtam egy könyvet, urológiai problémákról gyermek korban és adtam neki pici ízelítőt a könyvből. Akkor ő mondta nekem, hogy ez nagyon jó lenne, ha időm van, néha-néha pár gondolatot írjak különböző helyzetekről/betegségekről egy Blog-ban.
Este el iskezdem írni.
Ez nem egy cikk vagy egy tudományos könyv. Ez csak én vagyok, emberként urológiai tapasztalttal magyarázok néhány urológiai tényeket, és remélem sikerül úgy magyaráznom, hogy meg is értsék.
Az orvos-beteg kapcsolat úgy működik, mint bármilyen kapcsolat jobban rosszabban.
Nagy a beteg elvárása az orvostól (ami természetes, nem hiába volt olyan hosszú és nehéz az orvosi egyetem és rezidens időszak) de az orvosnak is vannak elvárasai.
Hippokratészi esküje sok mindent tartalmaz, egy mondatot szeretnék itt leírni:
Esküszöm tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik.
Én minden betegemen segíteni szeretnék. SEGITENI és nem ártani. És akkor miért nem sikerül mindenkit meggyógyítani?
A válasz az emberi természetben van.
Sok véleményt olvastam orvosokról. Biztosan van jobb és rosszabb orvos. Úgy ahogyan van jobb és rosszabb beteg.
A Blogom különleges urológiai témáknak szánom. Szívesen tudok adni tanácsot ha egy különleges téma érdekel valakit. Én utána nézek, a legújabb kutatásokat kikeresem és megosztom veletek.
Az orvosi tudomány nem létezik bizonyíték nélkül. Ami magyarázható arra találunk is adatokat. Bár még mindig van nagyon sok minden, amit nem tudunk.
Nehéz egy orvost találni, aki ritka betegségekkel foglalkozik. A kezelési lehetőségek is limitáltak. Szerintem fontos tudni milyen kezelési lehetőségek vannak egy betegségre és természetesen milyen előnyökkel illetve mellékhatássokkal járnak.